Nieuwsbrief 5-6-2019
Dit keer even een tussentijdse nieuwsbrief met een beetje serieus ondertoontje, maar eerst even dit:

Graag laten we weten dat vandaag (5-6-2019) de superhandige hoek/cirkelmaker weer verkrijgbaar is. Deze is zojuist binnengekomen en zal morgen verstuurd worden naar hen die deze op voorhand al besteld hebben.

Dit handige hulpmiddel bij het maken van verdelingen, hulpcirkels, indelingscirkels, hulplijnen etc.past bij iedereen die zich bezig houdt met mandalatekenen of ander, eventueel technisch,  tekenen of ontwerpen.

Je vind dit artikel op de website bij tekenaccessoires. https://www.mandala-en-meer.nl/a-55429042/tekenaccessoires/hoek-en-cirkelmaker-helix/ De prijs? € 4,75.

 


Verder bieden we in deze korte tussentijdse nieuwsbrief graag de informatie over onze nieuwe plannen.

Door gebeurtenissen in de afgelopen periode zijn Elise en ik, Anneke, er weer eens even voor gaan zitten hoe wij op een goede en haalbare manier door willen gaan met ons bedrijf. Dit gebaseerd op persoonlijke en zakelijke ontwikkelingen.

Zo zijn we tot de volgende conclusie gekomen:

 • De huidige website zoals deze is van Mandala en Meer, zal gebruikt gaan worden voor ons uitgeverij en ontwerp gedeelte. Zo blijven hier de boeken vermeld worden en verkrijgbaar blijven die we uitgeven voor onszelf of anderen. Ook de kaartspellen waar we momenteel mee bezig zijn en andere leuke uitgaven. Alle tekenmaterialen zullen toegevoegd gaan worden aan onze andere website van handwerk- en hobbymaterialen; ofwel https://www.ea-creatief.nl/. Het gaat nog even wat tijd kosten om deze veranderingen aan te brengen maar alle nieuwe producten op het gebied van mandalatekenen en meer zullen alleen nog geplaatst worden op de website van EA-Creatief. De huidige artikelen worden daarna in stappen overgezet. Wil je op de hoogte blijven van deze mandalaprodukten dan raad ik je aan je alvast voor de nieuwsbrief van EA-Creatief in te schrijven: https://www.ea-creatief.nl/newsletter/ 
  We zijn ons bewust dat overzetten van alle producten tijd nodig heeft maar straks is het allemaal meer praktisch en is er meer tijd voor andere werkzaamheden en ontspanning. We hopen dan ook op jullie begrip en blijvend enthousiasme om ons te volgen in dat wat we doen. Graag zien we jullie terug op EA-Creatief. Schrijf je niet uit van de mandala website, want hier houden we je op de hoogte van nieuwe boeken en meer.
 • Onze Facebookpagina's en Facebookgroepen zullen ook een verandering ondergaan. Degene die ons hierop volgen gaan dit vanzelf zien.
 • Opleidingen en cursussen. Zoals bekend hebben we op verzoek de mogelijkheid tot inschrijven voor onze opleidingen weer tijdelijk geopend tot de zomerperiode waarna wij zouden kijken om dit wel of niet voort te zetten. Gezien onze plannen van nu gaan we hier definitef mee stoppen. Vanaf half juni dit jaar zal de mogelijk hiervoor stopgezet worden en de informatie van de website gehaald worden.

Mocht iets niet duidelijk zijn of heb je vragen ergens over laat het gerust weten. Waar mogelijk zullen we zoals altijd eerlijk antwoorden.


Overname mogelijkheid

Omdat wij het natuurlijk  heel fijn zouden vinden wanneer onze opleidingen, certificaat cursus, en 7 thuiscursussen met allen een eigen thema,  bereikbaar blijven voor hen die zich het mandalatekenen eigen willen maken of zich hierin willen verdiepen hebben we een interessant plan bedacht. 

Ben jij docent mandalatekenen, heb je de opleiding bij ons gevolgd of bijna afgerond? Vind je het fijn om niet alles zelf te hoeven verzinnen en ontwerpen als lesthema's? Onder gunstige voorwaarden bieden wij het complete pakket aan om over te nemen. Het lesmateriaal is kant en klaar en te gebruiken in groepslessen en/of om in schrijftelijke vorm aan te bieden. Heb je hier interesse in, wil je hier meer over weten of heb je eerst wat vragen? Neem contact met ons op via info@mandalateken.nl .  


Dank jullie wel voor het doorlezen van deze nieuwsbrief.
We zijn benieuwd naar jullie reacties.

Een kleurrijke groet,
Elise en Anneke

___________________________________________________________________________________________________________________________

VOORJAAR (nieuwbrief april 2019)

En opeens is het alweer mei en laat het voorjaar zich zien. Lammetjes, uitloop van bloemen en planten en ook al af en toe een vlinder krijgen we te zien. 

Tijd om weer eens een nieuwsbrief te verzenden want ook bij ons vindt er vernieuwing plaats. Een wisseling in ons assortiment van kleurpotloden, het plannen van een samenkomstdag voor onze Facebookgroepleden, drukke bezigheden binnen ons  uitgeversonderdeel.

Het borrelt en bruist binnen Elisannes Expressie en hiervan brengen we jullie graag op de hoogte via deze nieuwsbrief.
We  hopen jullie weer te kunnen inspireren.
Anneke & Elise


INGE SNIJKERS NIEUWE BOEK: KRACHTDIEREN KLEUREN IN DE MANDALA

Inge heeft vorig jaar bij ons de opleiding tot lesgeven in mandalatekenen afgerond en zit nu in de eindfase van de kinderopleiding. In die tussentijd heeft ze haar eigen mandala- en creativiteitscentrum opgezet in Kinrooi België. Via dit centrum: "Inge's Lichtcirkel", biedt ze diverse mandala-cursussen en workshops aan. Daarnaast ook leuke krea-workshops voor zowel kinderen als volwassenen. Zo zie je hoe in een korte tijd veel mag ontwikkelen.

Zo hebben we ook voor haar het boek: Krachtdieren kleuren in de mandala, mogen uitbrengen. Wie ons volgt op Facebook heeft hier waarschijnlijk al wat van gezien. Het is een mooi, verzorgd kleurbook voor kinderen maar is zeker ook voor volwassenen geschikt die van kleuren houden. Een inleidende visualisatie, beschrijving van het krachtdier en daarnaast een mooie mandala- kleurplaat bieden genoeg inspiratie om met kleur aan de slag te gaan.. 

Inmiddels is de 3e partij alweer naar Inge verstuurd. Natuurlijk is het boek ook bij ons te koop. Klik hiervoor op de afbeelding van het boek.

Nogmaals gefeliciteerd Inge, met dit mooie boek. Hopelijk mogen er nog meer volgen.

Heb je zelf mandala's die je graag in een boek wilt bundelen, of heb je altijd al een eigen werkboek willen maken? Neem contact met ons op. Via onze uitgeverij en ontwerpstudio Elisannes Expressie kunnen we hiervoor zorgen. Je hoeft niets zelf te investeren en je verdient al direct aan je eerste verkochte boeken. Meer weten? Informeer via info@elisannes-expressie.nl 


NIEUWE POTLODENLIJN

Helaas is het voor ons als middenbedrijf soms lastig opboksen tegen de prijzen die de grotere webwinkel-bedrijven in binnen- en buitenland kunnen bieden.  Ook lopen we soms tegen lastige levervoorwaarden aan. Daarom zijn we gaan onderzoeken hoe wij toch nog iets bijzonders in ons assortiment kunnen houden of toevoegen voor het maken van mooie mandala's. Waar niet alleen jullie maar ook wij, als bedrijf, blij van worden.

Dit zorgt dat ervoor dat we bepaalde merken niet meer in ons assortiment houden zoals Faber Castell en Caran 'd Ache.  Dit is natuurlijk jammer maar we hopen dat dit in de toekomst mogelijk weer gaat veranderen. Op verzoek kunnen we ze altijd nog leveren maar alleen tegen reguliere en dus meestal hogere prijzen. 

Wat is wel mogelijk? Natuurlijk hebben we hele mooie professionele alternatieven gevonden.

   

Zo hebben we ons assortiment kunnen aanvullen met Derwent Coloursoft en met het uitgebreide assortiment van Spectrum Noir.  Breng een bezoekje naar de pagina om deze mooie nieuwe producten te bekijken. Bij het bestellen kunnen we al deze artikelen gewoonlijk een dag na de bestelling versturen.

   

Onze rubriek met fineliners en stiften hebben we ook aangevuld met een supermooie lijn van Spectrum Noir. Zoals mooie glitterpens, super ter decoratie en of accentuering van je mandala. Ook andere markers zijn al toegevoegd en meer zal nog volgen. Ook komen er weer Pigma Micron fineliners in de webwinkel, hierover meer in de volgende nieuwsbrief of alvast via onze Facebookpagina.

  


 OPRUIMING BOEKEN

We zijn weer eens door onze boeken heen gegaan die dienen als inkijkexcemplaar. Hiervan zijn aantal titels niet meer leverbaar bij de uitgever. We hebben ze in de boekopruiming geplaatst. Wie weet zit er iets voor je bij.


FELICITATIES 

Heel graag feliciteren we Janneke Bunte uit Amstelveen met het behalen van haar certificaat voor de cursus: Wat laat de mandala zien? Met groot enthousiasme heeft zij deze cursus doorlopen en haar inzichten in het duiden van mandala's laten zien. Natuurlijk wensen we Janneke heel veel plezier en succes in alles wat ze doet.


OPLEIDINGEN EN CERTIFICAATCURSUS

In een tussentijdse nieuwsbrief hebben we al aangegeven dat, door de steeds terugkerende vraag ernaar, het weer mogelijk is om je in te schrijven voor onze mandala-opleidingen en de certificaatcursus; Wat laat de mandala zien? Voor alsnog blijft deze mogelijkheid bestaan tot de zomervakantie. Daarna gaan we kijken om dit aan te blijven bieden, te stoppen of naar alternatieve mogelijkheden hierin. Eventueel via door ons opgeleide docenten. We houden jullie op de hoogte. Heb je interesse om je in te schrijven ga dan naar de opleidingspagina.


VERNIEUWING

Wij zijn bezig met een nieuwe look en indeling binnen onze websites. Zo begint onze webwinkel van EA-Creatief al heel mooi te worden en wordt het assortiment van artikelen steeds uitgebreider. In de webwinkel vind je ook het pakket voor het maken van de Trinity mandala's en de door mij, Anneke, gehaakte (mandala) raamhangers. Ook het vanaf morgen ingaande project Aprils Shower Mandala staat er al op. Dus ook via ons EA-Creatief kan je je bezighouden met het maken van mandala's.

Onze mandalawebsite krijgt binnenkort ook een nieuwe look en hiermee wordt alles nog wat meer overzichtelijk. Onze website www.gezondecirkel.nl krijgt ook al steeds meer vorm.


Tekenen of haken ter ontspanning in combinatie met lichamelijk ongemak

Het tekenen en kleuren van mandala's brengt zoals bekend ontspanning, rust en even weer ruimte in het denken waar dit bij velen vol zit. Ditzelfde geldt eigenlijk voor veel andere hobbys waaronder ook het haken. Ook hier geldt, net als bij het mandalatekenen, dat de steeds herhalende beweging van de patronen voor ontspanning zorgt.

Omdat ik zelf (Anneke), net als sommige anderen, last heb van artrose vergt het tekenen vaak veel moeite. Bij mij zijn rug, schouders, nek en handen het meeste  aangetast waardoor langer in de gebogen tekenhouding zitten of een potlood vasthouden al voor last kan zorgen. Praktische hulpmiddelen als een schuijne tekentafel, dikkere potloden zijn hiervoor heel handig en daar maak ik natuurlijk gebruik van. Toch kan ik niet meer zo lang achter elkaar tekenen. Niet om te ontwerpen en niet om te kleuren. Ieder die mij kent weet natuurlijk dat ik op zoek zal gaan naar alternatieve oplossingen. 

Op het gebied van tekenen deel ik mijn tijd heel goed in om overbelasting te voorkomen. Wat voor mij wel makkelijker is om mee om te gaan is haken. Met niet te dun garen e.o haaknaald werk ik 's avonds, terwijl de tv aan staat, aan verschillende haakprojecten. Het voordeel hiervan is dat  je steeds na 1 of 2 toeren pauze kan nemen om zo overbelasting aan de handen te voorkomen. De houding is rechter, beter voor de nek en het steeds opzij leggen zorgt niet voor een onderbreking op het gebied van concentratie of sfeer zoals dat tijdens het onderbreken van het tekenen wel kan zijn.

Het leuke is weer dat er genoeg mandala's te haken zijn zodat het ook voor mandalaliefhebbers een goed alternatief kan zijn om mee bezig te zijn. Natuurlijk niet alleen wanner je lichamelijke klachten hebt, het is sowieso leuk om te doen. Ook hier geldt dat het er vaak moeilijker uitziet dan het is.

 

 


MOEDERDAG-AKTIE

Hoewel moederdag al snel komt willen we toch nog een leuke actie aanbieden. Wie bij een bestelling t/m aanstaande zondag 12 juni de code: moederdag invult bij het afrekenen ontvangt automatisch 10% korting. Ook sturen we een mooie moederdagkaart mee. 

De levering zal waarscijnlijk na het weekend plaatsvinden maar het cadeautje is de korting zelf. ;-) 

Deze actie is ook geldig op de website van EA-Creatief. 
(de korting is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties)


WIST JE DAT........?

 • We druk bezig zijn met het boek van de Maandag-mini-mandala's van onze Facebookgroep. We hadden gehoopt dit voor moederdag af te hebben maar dat gaan we net niet redden. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte
 • We ook bezig zijn met het zoeken van een leuke locatie voor de samenkomstdag van de leden van de Facebookgroep en andere volgers van onze mandala-activiteiten. Binnenkort ook meer hierover.
 • Ons uitgeversonderdeel; Elisannes Expressie is steeds meer in ontwikkeling, Het ontbreekt nog even aan tijd om dit meer aandacht te geven op de website maar we zijn heel actief in het maken van visitekaartjes, flyers, boeken, kalenders en kaartspellen. Zowel van onszelf als voor anderen. We zijn trots en blij met deze aanvullende ontwikkelingen. En ja, de tijd goed indelen voor alles waar Elise en ik enthousiast van worden is nog weleens een uitdaging.
 • Wij deelnemen aan de haak- en breipicknick op 15 juni a.s. in Kraggenburg. Tijdens deze dag is er een creatieve haak- en breimarkt bij Hotel van Saaze waar ook wij met onze spullen aanwezig zijn. De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
 • wanneer je vragen hebt over deze nieuwsbrief of anders, je altijd contact met ons op kan nemen via de contactpagina.
 • Vakantiesluiting: we kiezen even voor een vakantiestop. Dat betekend dat we wel e-mails of bestellingen kunnen ontvangen. De antwoorden op e-mails zal wat vertraging hebben maar wanneer het echt nodig is zullen we tussendoor reageren. Bestellingen uit voorraad proberen we zo snel mogelijk te versturen. Is iets niet op voorraad dan wordt het een weekje wachten. De data waar het hier om gaat is: 30 mei t/m 10 juni a.s. 

Dank jullie wel weer voor de interesse in dat wat wij bieden door het lezen van deze nieuwsbrief. 

Tot de volgende keer,

Anneke & Elise

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen door aan te melden voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbieding

Zien door rozetten € 11,95 € 5,00
© 2013 - 2019 Mandala en Meer - Mandalatekenpunt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Om deze website goed te laten werken wordt er gebruik gemaakt van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.